Skrädderiet

Bild skrädderiI min ateljé är det gott om plats för all slags sömnad, och tillskärning. Här kan du följa hela hantverksprocessen, från skiss till färdigt plagg. Att vara en duktig skräddare kräver stor hantverksskicklighet och kunskap inom materialkunskap, form, mönsterkonstruktion, tillskärning. En skräddare kan också se vilka färger och former din figur passar bäst i. När man beställer ett plagg, är det en helt annan upplevelse än vanlig shopping. Här kan du påverka allt ifrån design, tyg och vilka knappar som ska användas. Att sy ett plagg från grunden är en lång process, det tar tid och kostar mer än konfektionsplagg, men i gengäld får du ett plagg med lång hållbarhet, det bästa materialet, och skräddarsytt just för dig. Ditt plagg blir unikt, precis som du!

Så här går det till:
1. Vi träffas, jag skissar den modell du vill ha, sedan tar vi alla mått. Du betalar en handpenning på 50 % av arbetskostnaden.
2. Jag ritar upp mönster och syr ett provplagg i toille, och beställer hem tyget.
3. Dags för första provningen. Det här kan ta tid, vi provar provplagget och gör de förändringar som krävs, tills allt känns perfekt.
4. Tillklippning av det riktiga tyget.
5. Sömnad av det riktiga plagget. Här syr man så mycket som möjligt färdigt, men jag brukar lämna fållarna, ifall längden behöver justeras, och detaljer är oftast bara tråcklade.
6. Andra provningen. Det här är det roligaste. Nu provar vi ditt plagg i det riktiga tyget. Gör finjusteringar om det behövs. (ibland kan det behövas fler provningar)
7. Slutfinish. Nu syr jag färdigt ditt plagg, med handsydda knapphål, handsydda fållar, och gör det viktigaste avpressningen.
8. Sedan är det dags för hämtning, du provar ditt plagg en sista gång, så att vi är överens om att plagget sitter som det ska. Du betalar den återstående arbetskostnaden och även tygkostnaden.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s